Λογική

Γιάννης Κ. Πρετεντέρης
Τα Νέα, 27/07/2018

Η μια λογική είναι να πεις «τι τα ψάχνεις και τι τα γυρεύεις; Είμαστε η χώρα που έχει βγάλει Πρωθυπουργό τον Τσίπρα και ζει με υπουργούς τον Καμμένο, τον Σκουρλέτη ή τον Τόσκα».

Εντελώς λογικά λοιπόν η ίδια αυτή χώρα με τους ίδιους κατοίκους θα έχει περιφερειάρχη τη Δούρου, δήμαρχο τον Ψινάκη και μητροπολίτη τον Αμβρόσιο.

Ακόμη χειρότερα. Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας είναι πρώην πυροσβέστης, εκδότης του περιοδικού «Πυροσβεστική Επιθεώρηση», δημοτικός σύμβουλος Άνδρου και «μέλος της Κίνησης Ιδεών και Πράξης ΠΡΑΤΤΩ με Πρόεδρο τον καθηγητή Νίκο Κοτζιά».

Δηλαδή τι απορία έχετε; «Αυτή είναι η Ελλάδα» που έλεγε ο Σημίτης.

Είναι η ίδια Ελλάδα που έχει μετατρέψει τα Πανεπιστήμια σε τεκέδες και σε ορμητήρια κακοποιών. Που θυμάται την ανομία και τις αυθαιρεσίες μόνο στον απολογισμό της καταστροφής κι όταν αφορά τους άλλους.

Η ίδια Ελλάδα που στη συνεδρίαση του Συντονιστικού για τις πυρκαγιές είχε καταγγελθεί (από τις 26 Απριλίου!) ότι οι προσλήψεις για εποχικούς δασοπυροσβέστες γίνονται μόνο με «κοινωνικά κριτήρια».

Αλλά οι χώρες δυστυχώς δεν τεμαχίζονται. Ούτε τα προβλήματα.

Έτσι, όταν πας να αντιμετωπίσεις την πυρκαγιά με τον συνταξιούχο δημοτικό σύμβουλο Άνδρου και τους δασοπυροσβέστες κοινωνικών κριτηρίων, θα καείς. Είναι βέβαιο.

Η άλλη λογική είναι να αλλάξουμε τη χώρα.

Πρώτα να ξεμπλέξουμε με όσους (-ες)  χαβαλέδες υποδύονται σήμερα τις κυβερνητικές Αρχές και τους άχρηστους κυβερνήτες σε συσκέψεις τηλεοπτικής χρήσης.

Ύστερα να πιάσουμε το νήμα όχι απλώς από την αρχή αλλά κυρίως με εντελώς διαφορετική λογική.

Διότι σε μια χώρα διαφορετικής λογικής, οι εποχικοί δασοπυροσβέστες θα είναι κάποιοι που μπορούν να σβήνουν φωτιές – όχι που πληρούν κοινωνικά κριτήρια!

Οι συνταξιούχοι πυροσβέστες θα αφήνουν ήσυχη την Πολιτική Προστασία και θα σκοτώνουν την ώρα τους ρητορεύοντας στο Δημοτικό Συμβούλιο Άνδρου.

Περιφερειάρχες και δήμαρχοι θα αναδεικνύονται οι πραγματικοί μάνατζερ της τοπικής διοίκησης. Όχι τα τηλεοπτικά νούμερα, ούτε τα νούμερα σκέτα.

Οι παπάδες θα συμπεριφέρονται ως πνευματικοί ποιμένες του εκκλησιάσματος. Όχι ως υστερικές μαινάδες.

Κι η κυβερνητική μηχανή θα συγκροτείται από ένα σύνολο υπεύθυνων, έμπειρων και καταρτισμένων ανθρώπων που μπορεί να χειριστεί μια ακραία κατάσταση. Όχι από ένα τσούρμο ανεπάγγελτων, άεργων κι ανεύθυνων τενεκέδων.

Τότε μάλιστα! Αυτή θα είναι μια άλλη Ελλάδα.

Αλλά αυτή η Ελλάδα μπορεί να προκύψει μόνο από μια άλλη λογική που θα αποδειχτεί ικανή να εμπνεύσει τους ψηφοφόρους να την ψηφίσουν.

Διότι ό,τι και να κάνουμε λαό αποκλείεται να αλλάξουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *