Μία απάντηση στον Ν. Μουζέλη

Παναγιώτης Κ. Ιωακειμίδης
Τα Νέα, 10/4/2017

Ο Ν. Μουζέλης με νέο άρθρο του στα «ΝΕΑ» (Σάββατο 8 Απριλίου) επιμένει/ ζητά από τις κεντροαριστερές/ σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις να συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία ενός νέου σοσιαλδημοκρατικού φορέα γιατί «αν συνεχιστεί ο παρών διχασμός, η αντιπροσωπευτική δημοκρατία στη χώρα μας θα γίνει ημι-δημοκρατία»! Ομολογώ πως δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελούσε… εγγύηση για τη δημοκρατία στην Ελλάδα. Αλλά ποιος είναι αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ και πόσο ευρωπαϊκά δημοκρατικός είναι για να υπάρξει μια τέτοια συνεργασία/ ώσμωση για έναν νέο ευρωπαϊκού τύπου σοσιαλδημοκρατικό φορέα;
Νομίζω ότι ούτε εγώ ούτε ο Ν. Μουζέλης μπορούμε να απαντήσουμε ιδιαίτερα πειστικά στο ερώτημα. Την απάντηση δίνουν δύο άνθρωποι που γνωρίζουν πολύ καλά την Αριστερά από μέσα: πρώτα ο Τάκης Λαζαρίδης, ο μελλοθάνατος συγκρατούμενος του Ν. Μπελογιάννη ο οποίος σε συνέντευξή του στο «Βήμα» (2 Απριλίου) λέει για τον Αλ. Τσίπρα που τόσο θαυμάζει ο Ν. Μουζέλης ότι «είναι άξιος διάδοχος και συνεχιστής των Ζαχαριάδη, Σιάντου, Ιωαννίδη. Και ό,τι δεν πέτυχαν εκείνοι με τη δύναμη των όπλων, θα προσπαθήσουν τώρα, αυτός και η παρέα του, να το πετύχουν με τη δύναμη της ψήφου. Αμετακίνητος στόχος είναι η μετατροπή της χώρας μας σε Βενεζουέλα της Μεσογείου. Πρέπει να σημάνει εθνικός συναγερμός, η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας και το δημοκρατικό μας πολίτευμα αντιμετωπίζουν έσχατο κίνδυνο».

Ο δεύτερος είναι ο Δ. Ραυτόπουλος, ο μεγάλος κριτικός, ο οποίος σε συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» (8 Απριλίου) επισημαίνει «… ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ένα φονικό μείγμα σταλινικής ανακύκλωσης και παντοίου αντισυστημισμού – γι’ αυτό και συγκυβερνά με ένα ακροδεξιό μόρφωμα χωρίς ενδοιασμούς. Ισως είναι η τελευταία υποτροπή υπαρκτού σοσιαλισμού και αντιδυτικισμού σε θεσμικά πλαίσια ελεύθερης οικονομίας και ευρωπαϊκών κανόνων: μείγμα ασταθές ώς εκρηκτικό».
Με αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως περιγράφεται έστω κι αν υποθέσουμε καθ’ υπερβολή, είναι προφανές ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμιά απολύτως συνεργασία. Θα είναι τοξική. Εάν και όταν αλλάξει… Γιατί, τώρα, «όσοι συμμαχούν με το διάβολο τελειώνουν τη ζωή τους στην κόλαση…».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *