Το βαρελότο του Αλέξη Τσίπρα

Το επταήμερο του Διόδωρου
Το Βήμα 19-3-2017

«Αν εγώ ήμουν πρωθυπουργός και οι υπουργοί μου πήγαιναν ο ένας μετά τον άλλον στη Δικαιοσύνη, θα είχα πρόβλημα. Δεν θα το έπαιζα σοφός να πηγαίνω στους Δελφούς και να δίνω συμβουλές στο μαντείο» εξαπέλυσε το δικό του βαρελότο ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, και ενθουσιάστηκαν όλοι όσοι εκεί μέσα είναι κομπλεξικοί και άχρηστοι.

Γιατί φωτογράφιζε τον Κώστα Σημίτη, τον άνθρωπο που μισούν στην Ελλάδα όλοι οι άχρηστοι, όλοι όσοι δεν αντέχουν τους πολιτικούς που ξέφυγαν από τη μιζέρια του πολιτικαντισμού.

Ο Αλέξης Τσίπρας, ο άνθρωπος που έκανε υπουργούς τους Βαρουφάκη – Λαφαζάνη και πρόεδρο της Βουλής τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, νομίζει πως κονταίνοντας τον Κώστα Σημίτη ψηλώνει ο ίδιος. Εκπροσωπεί αυτούς που πιστεύουν πως πρέπει πάντα να κυβερνούν την Ελλάδα οι κύριοι τίποτα, οι τιποτένιοι – για τούτο τακίμιασε με τον άλλο μικρό, τον Κώστα Καραμανλή, για τούτο πρότεινε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Προκόπη Παυλόπουλο, τον άνθρωπο που κατήργησε το ΑΣΕΠ διά των «συνεντεύξεων».

Πρόκειται για τη μεγάλη συμμαχία των μετριοτήτων και των αχρήστων, ημερολόγιό μου. Γιατί το θέμα τελικά δεν είναι αν είσαι αριστερός ή δεξιός: το θέμα είναι αν έχεις κάνει κάτι θετικό στη ζωή σου, ή αν έχεις αναδειχθεί είτε επειδή είσαι κληρονόμος είτε επειδή είσαι επιτήδειος στο να εξοντώνεις πολιτικούς αντιπάλους.

Με ενοχλεί η θρασύτητα – ο άνθρωπος που φόρτωσε στη χώρα το τρίτο Μνημόνιο και 83 δισεκατομμύρια επιπλέον χρέος, ο άνθρωπος που καταστρέφει μέρα τη μέρα τη χώρα προκειμένου να μείνει στην εξουσία, ο άνθρωπος αυτός τα βάζει με τον Κώστα Σημίτη, ελπίζοντας πως θα ξεφύγει προς τα πάνω από το 15% που έχει καθηλωθεί το κόμμα του. Το μόνο που θα καταφέρει θα είναι να γλιστρήσει και άλλο προς τα κάτω, να είναι στο τέλος και ηττημένος και εξευτελισμένος.

Αλλά, όπως τους περισσότερους πολιτικούς, δεν τον ενδιαφέρει το δίλημμα «αξιοπρέπεια – εξευτελισμός» – είναι μικροαστικές αξίες αυτές. Τον ενδιαφέρει η αποτελεσματικότητα, η εξουσία.

Αυτό λεγόταν «Υβρις» στα αρχαία χρόνια, και κανείς δεν γλίτωσε από τη Νέμεσι που ακολουθούσε· ούτε ο Αλέξης Τσίπρας θα γλιτώσει, ημερολόγιό μου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *